default-logo

O părere total ” neavizată „,veți zice mulți !

Aflându-mă deja la New York de la început de Octombrie mi-am zis că nu ar fi rău să urmăresc dezbaterea dintre cei doi candidați la Președinția celui mai PUTERNIC – stat din lume!

Am fost dezamăgit!

Am asista la gâlceava dintre două „tzatze agresive” – made în the UŞ – şi nu între doi oameni culți! Care vor să conducă o ţară care ţine morțiș ca în numele capitalismului şi al „divinității” să decidă cu bombe şi dolari destinele omenirii!… mai că m-au cuprins fiorii!

Cele două țațe – repet made în the US- s-au acuzat reciproc de lucruri reprobabile! Nimic despre destindere, nimic despre dezarmare, nimic despre cooperare, nimic despre pace şi bunăstare!… obosit – încă nu m-am acomodat cu fusul orar – am adormit!

La prea multe lucruri bune şi pentru America dar şi pentru umanitate eu personal nu m-am așteptat cunoscând la faţa locului că „societatea americană” în ansamblu ei nu este nici evoluată şi nici civilizată ci doar şi numai doar „industrializată”, al cărui obiectiv imediat este „profitul” prin toate mijloacele permise şi nepermise!’

Las la o parte că nu pot să uit şi nici nu pot ierta politicienilor americani că ne-au vândut şi la Malta nu numai la Casablanca şi Yalta!… pentru confirmarea destăinuirii mele vedeți eseul publicat în volumul de poezii „Blestem străbun” la Ed Semne în 2007 şi republicat de Editura Ro. Cart în 2020 – eseu intitulat „Un exilat, Departamentul de Stat şi Lovitura de Stat din Dec. 1989”

Chiar dacă de la războaiele din Golf – cu care nu am fost de acord şi datorită motivației false – am trecut de la republicani la democrați eu tot pe Trump îl votez! Şi nu în avans ci de dragul „atmosferei” doar în ziua oficială a votului


Virgil Ciuca
New York


23 oct 2020

Despre autor

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

*