default-logo

Postul de știri Russia Today în limba germană, suspendat

Germania a suspendat difuzarea prin satelit a canalului de ştiri Russia Today în limba germană (RT DE), în absenţa unei licenţe valide, provocând iritarea Moscovei.

Autoritatea media din Berlin-Brandeburg (Mabb) a obţinut oprirea difuzării prin satelit a RT în limba germană, după ce protestase pe lângă operatorul european Eutelsat.„Nicio autorizaţie de radiodifuziune nu a fost cerută şi nici acordată de Mabb” pentru acest program, a justificat autoritatea de reglementare germană.

RT DE a replicat că această blocare este „ilegală” şi rezultatul presiunilor politice exercitate de Berlin.

Canalul are sediul la Moscova şi dispune de o licenţă sârbă pentru transmisia prin cablu şi prin satelit, licenţă care, potrivit RT, îi permite să fie difuzat în Germania conform legislaţiei europene. Autoritatea germană consideră însă că licenţa sârbă este insuficientă, dat fiind că RT DE „este în limba germană şi se adresează pieţei germane”.

Pe de altă parte, RT este perceput ca un instrument de propagandă al Kremlinului în străinătate, scrie Euractiv.

Și YouTube a suspendat contul în germană al Russia Today, pentru încălcări ale condiţiilor de utilizare, considerând că postul încalcă directivele sale în materie de luptă contra dezinformării pe tema Covid-19.

RT DE poate fi încă urmărit pe site-ul său de internet.

 

Despre autor

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

*