◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro26.04.2024

Sprijin financiar consistent pentru croații de peste hotare care vor să se întoarcă în țara natală

Croații care aleg să se întoarcă din alte țări UE și să-și înceapă propria afacere în Croația vor primi granturi de până la 200.000 kuna (26.000 euro), ca parte a noii scheme „Eu aleg Croația”, a anunțat premierul Andrej Plenković.

În ultimii șapte ani, aproximativ 350.000 de persoane, majoritatea tineri și mulți dintre ei cu copii, au părăsit Croația, deoarece piața muncii din alte țări UE s-a deschis pentru ei. Populația a scăzut la 3,8 milioane de persoane, față de 4,5 milioane acum 30 de ani.

Schema extinde Serviciul croat de ocupare a forței de muncă (HZZ), sistem de servicii de găsire a unui loc de muncă care încurajează angajarea pe cont propriu și prevede o subvenție de 6.700 euro pentru persoanele care se întorc din alte țări ale UE pentru a-și începe propria afacere, precum și granturi pentru demararea unei afaceri în mediul rural.

Plenković a spus că revitalizarea demografică este subiectul cheie pentru Croația, din cauza îmbătrânirii populației și a tendințelor demografice negative din ultimii 70 de ani.

O schemă similară este prevăzută pentru migrația în Croația, având în vedere tendința actuală a persoanelor care se mută din zonele rurale în zonele urbane, unde locuiesc adesea în unități de locuințe mai mici, ca urmare a faptului că tind să aibă mai puțini copii. „Acest lucru oferă o șansă celor care au plecat în ultima vreme într-o altă țară membră a UE, de a găsi un motiv, o nișă și să-și dorească să se întoarcă. Guvernul este aici pentru a oferi o oportunitate”, a spus Plenković.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *