default-logo

„Dumnezeu este în noi!”, ne spune marele actor clujean Dorel Vişan

Într-o sală arhiplină a Muzeului Municipal „Regina Maria” din Iaşi, pe 20 februarie 2020, spectacolul ,,Omul și taina lui”a fost susținut de marele actor clujean DOREL VIȘAN, principalii organizatori ai evenimentului fiind Filomena şi Daniel Corbu, din conducerea Asociației Culturale ,,FEED BACK”.
După cuvântul de bun venit rostit de dr. Aurica Ichim (directoarea muzeului ieşean) şi într-o manifestare moderată de Filomena Corbu, secvenţele muzicale la pian ale doamnei Vasilica Stoiciu Frunză au acompaniat recitalul actoricesc, poetic şi filosofic al lui Dorel Vişan, care a rostit multe vorbe de duh şi a recitat mai multe poeme pe tema spectacolului.
După ce, cu o zi în urmă, a participat la aniversarea zilei de naştere a scriitorului ieşean Mircea Radu Iacoban, care pe 19 februarie 2020 a împlinit frumoasa vârstă de 80 ani, actorul de pe malurile Someşului, Dorel Vișan, ajuns acum pe malurile Bahluiului, a menţionat, secvenţial, următoarele: „Să vorbim despre OM: Sufletul poţi să-l pierzi fără să-ţi dai seama şi să trăieşti şi fără suflet şi să obţii şi funcţii de conducere. Seneca spune: Omul este sfânt pentru mine!… Omul funcţionează între sublim şi mizerabil!… Nimeni nu şrie ce-i viaţa, care este sensul şi rostul vieţii. Totul e fără sens şi totul este cu sens… Dumnezeu este în noi!… Nu este boală, este o lipsă de echilibru.. Nu mai ştim ce este suferinţa… Dumnezeu este un principiu interior!… Sensul lumii stă în atitudinea omului faţă de suferinţă… În om există un duh… Totul este legat de păcat. Omul este bolnav de păcat… Cei care au funcţii de conducere să postească de putere, este postul spiritual!… Apoi este postul intelectual… Libertatea este tragică pentru om, care devine haos. Libertatea se transformă în sclavie… Omul poate fi om în relaţie cu divinitatea!”.
În final, florile recunoștinței au încununat frumosul spectacol de la Muzeul Municipal „Regina Maria” din Iaşi, maestrul Dorel Vişan oferind publicului ieşean şi o sesiune de autografe.


DAN TEODORESCU / UZPR

Despre autor

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

*