default-logo

Cel mai frumos buchet

Cu puține zile în urmă, într-una dintre cele mai luminoase zile ale acestui martie care defilează țanțoș prin viețile noastre cu primăvara la subțioară, am plecat, înarmat cu o solidă intenție de izbândă, într-o documentare de suflet. Îmi pusesem în gând să aflu, de la Daniela Dumitru, doamna unui om pe care-l prețuiesc pentru pozitivismul său dezarmant și cuceritor, se numește Emil Dumitru și cine îl cunoaște poate nu doar să confirme ci să și întărească afirmația mea, așadar, plecasem să descopăr acel ,,ceva” zămislitor de armonie și tonic echilibru, să găsesc izvorul atmosferei de confort spiritual pe care o simți în preajma familiei Dumitru, fapt constatat de mine în câteva fericite prilejuri.
Ce am aflat la biroul doamnei Daniela Dumitru, din sediul reprezentanței JIDVEI la București, poate nu are o legătură directă cu ce mă așteptam să mi se dezvăluie pentru a-mi liniști curiozitatea, dar merită să vă spun. Domnia sa vine la muncă de parcă în fiecare zi ar fi sărbătoare. Și nici nu trebuie vreo explicație specială pentru ce spune, fiindcă acolo, chiar în spațiul în care discutam, plutește o bogăție de lumină și tihnă cum rar întâlnești, parcă o hlamidă diafan-călduroasă te cuprinde aidoma tangențierii sacrului. Pe parcursul unei cești de cafea îndulcită cu bună dispoziție firească, am auzit, în fraze de o claritate fără niciun echivoc, că buchetul vinurilor de Jidvei își trage aromele inconfundabile din inconfundabila pasiune a familiei Necșulescu, părinți și copii, care seamănă în jurul său mult mai multă frumusețe umană decât ne putem imagina.
Datorită acestui mod înălțător de a vorbi despre tine rostind adevăruri limpezi despre alții, m-am întors din documentarea ce s-a petrecut pe neobservate cu cel mai frumos buchet de încântare, unul dintre acelea cu care destinul arar ne răsfață. Bucuria de a întâlni asemenea oameni capătă adesea dimensiunile certitudinii de care avem întotdeauna nevoie spre a fi noi înșine mai buni. Eu sunt convins că Omul Claudiu Necșulescu reprezintă cea mai inspiratoare și emblematică etichetă pentru tot ce înseamnă JIDVEI și nu numai.

Firiță Carp / UZPR

Despre autor

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

*