default-logo

Premieră muzicală la Curtea de Argeș

La acest sfârșit de săptămână, în Orașul Regal, Curtea de Argeș, va fi organizat, în premieră în județul Argeș, prima ediție a unui eveniment cultural de ținută.
Este vorba de Festivalul „Muzica Argesis”, un festival dedicat iubitorilor de muzică de calitate, care va avea loc între 28 și 31 iulie 2022, într-un loc încărcat de istorie.
Mai precis, în curtea Bisericii Domnești, în zona Ansamblului Feudal Curtea Domnească.
Programul fiecărei seri va începe la orele 18,00 și se va încheia după ora 22,00.
El cuprinde seri de lied cu interpreți consacrați, dar și multe alte genuri precum: bossanova (un stil de muzică braziliană), muzică corală, bisericească, canto populară, pop, folk și jaz cu soliști și formații de renume din România. Din Argeș vor fi prezenți soliștii clasei de Canto Popular ai Școlii de Arte și Meserii din Pitești.
Evenimentul este organizat de Asociația Culturală „Muzica Argesis”, coordonată de Gabriel Moisescu, directorul Muzeului Municipal din Curtea de Argeș, cu sprijinul Primăriei din localitate.
Directorul artistic al festivalului este profesorul și pianistul Nicolae Dumitru.
Inițiatorul manifestării, Gabriel Moisescu crede că „deși este la început și oarecum necunoscut în zonă un astfel de spectacol, serile de muzică și poezie de la Curtea de Argeș, reunite aici, lângă ruinele istoriei adevărate a Țării Românești, va atrage, seară de seară, mulți participanți, argeșeni și deopotrivă turiști din țară și străinătate aflați în vacanță”.
Intrarea este liberă.

Constantin PAȘOL / UZPR

Despre autor

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

*