◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro26.04.2024

Finlandezii au făcut donații record pentru Ucraina

Războiul din Ucraina a cucerit inimile și mințile publicului finlandez, deoarece a declanșat amintiri dureroase din propria istorie a Finlandei, determinând oamenii să doneze în număr fără precedent. În timpul celui de-al Doilea Război Mondial, 11% dintre finlandezi au fost nevoiți să-și părăsească locuințele din zonele ocupate de Uniunea Sovietică.
De când Rusia a invadat Ucraina, pe 24 februarie, cinci milioane de oameni au fugit din Ucraina.
În Finlanda, care are o populație de 5,6 milioane de locuitori, donațiile către Ucraina au crescut la 53 de milioane de euro, a constatat un sondaj recent realizat de compania finlandeză de radiodifuziune (YLE). Ajutorul a fost donat în mare parte prin Crucea Roșie, în valoare de 23 de milioane de euro. UNICEF și filiala finlandeză a organizației internaționale Salvați Copiii au primit donații în valoare de 17 milioane de euro, respectiv 6 milioane de euro. În plus, UN Women Finland, care apără drepturile fetelor și femeilor, a primit aproximativ jumătate de milion de euro.
În cadrul unui interviu pentru YLE, Terhi Bruun, specialist în comunicare la UNICEF Finlanda, a declarat că organizația a primit o sumă mai mare decât ceea ce a fost donat în alte situații de criză.

Războiul din Ucraina a readus amintiri pentru unii, întrucât în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, 11% dintre finlandezi au fost nevoiți să-și părăsească locuința în zonele confiscate de Uniunea Sovietică.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *