default-logo

Liber pentru vitezomani: Radarele vor fi vizibile şi semnalizate cu panouri cu cel puţin 500 metri înainte

Parlamentarii din România au venit cu două propuneri de modificări legislative care vor face mult mai dificilă combaterea vitezei excesive la volan.

Este vorba de presemnalizarea cu 500-1.000 de metri înainte a radarelor Poliţiei Rutiere şi mărirea limitei de viteză în localităţi până la 70 la oră, inițiatorul proiectului de lege care a şi fost aprobat de Comisia juridică şi Comisia pentru transporturi ale Camerei Deputaţilor, fiind deputatul PNL Florin Roman.
Acesta susține că radarele trebuie semnalizate „la fel cum se face în toate ţările civilizate”, iar măsurile asemănătoare în alte ţări au dus la scăderea numărului de decese în accidentele rutiere.

Potrivit modificărilor adoptate de cele două comisii, „maşinile de poliţie cu radar sau poliţistul cu radar de tip pistol trebuie presemnalizaţi cu un panou afişat cu 500-1.000 de metri înainte pe sensul de mers”.

Panoul care atenţionează existenţa unui radar se montează de către administratorul drumului, la solicitarea poliţistului, scrie adevărul.ro. Pe lângă faptul că maşinile de poliţie trebuie să fie inscripţionate cu însemnele Poliţiei Române, potrivit unei completări aduse amendamentului, acestea trebuie să fie poziţionate vizibil.
Mai mult, comisiile au decis că dispozitivele radar de tip pistol nu pot fi folosite la mai mult de zece metri de maşina de poliţie.

b1.ro

Despre autor

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

*