◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro26.04.2024

Dispozitive electronice pentru elevii de la țară

Administrația locală dintr-o comună din județul Argeș a pus la dispoziția elevilor echipamente electronice pentru continuarea cursurilor școlare.

Este vorba de comuna Corbi, unde, în această săptămână, primăria le-a oferit copiilor din clasa a VIII-a, tablete cu SIM PrePay pe care au fost instalate aplicațiile: Zoom, Skype și WhatSapp. 

Dispozitivele electronice au fost puse la dispoziția copiilor cu titlu de folosință, până la finalizarea anului școlar. 

Sunt însă și copii care nu au avut acces la tehnologia informației până acum și nu pot folosi tabletele și aplicațiile. Ca să deprindă abilitățile de comunicare online, școlarii neștiutori au nevoie de un îndrumător. Astfel, primarul Virgil Baciu, se vede nevoit să ceară sprijinul voluntarilor.

Învățământul la distanță presupune conectarea elevilor cu resursele didactice distribuite, folosind diverse tehnologii în vederea obținerii cunoștințelor și informațiilor pentru a putea parcurge materia și a răspunde sau rezolva temele transmise de către cadrele didactice acestora. Însă lipsa de logistică necesară (dispozitive, internet, aplicații, platforme etc.) a îngreunat sau i-a pus în imposibilitate atât pe profesori cât și pe elevi de a parcurge materia și a susține cursurile la distanță, ceea ce ne-a deteminat să implementăm un proiect pilot la nivel de învățământ gimnazial și primar. Urmează, în scurt timp, să punem la dispoziție tablete și pentru ceilalți elevi de la clasele V-VII, iar pe termen mediu să extindem învățământul online și la clasele primare.”

„Cadrele didactice de la Școala Gimnazială „Naum Râmniceanu” au fost încântate de implementarea acestui proiect și au arătat disponibilitate și implicare, urmând să vină cu propuneri și soluții concrete. Inspectoratul Școlar Argeș ne-a asigurat de tot sprijinul, recomandând anumite platforme compatibile învățământului la distanță. Ținând cont că totuși în mediul rural nu toți copii au avut acces la tehnologia informației și nu sunt pregătiți pentru a putea folosi aceste dispozitive și aplicații, am ajuns la concluzia că avem nevoie de voluntari în a-i ajuta pe aceștia și a le dezvolta abilitățile de comunicare online. Voluntarii care au cunoștințe de specialitate sunt așteptați să se alăture echipei extinse formate din elevi, cadre didactice, angajați ai primăriei și reprezentanți ai inspectoratului școlar. Înscrierile pentru voluntariat se pot face pe facebook, messenger, sau la telefonul primăriei 0248.580.005. Acest proiect reprezintă o provocare pentru toți și poate fi realizat cu multă implicare, susținere și eforturi depuse din partea tuturor și îl consider un pas spre ceea ce va însemna învățământul într-un viitor nu prea îndepărtat”, scrie primarului din Corbi, Argeș pe pagina de socializare a primăriei.

   Constantin PAŞOL

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *