◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro26.04.2024

Anunț al Germaniei: Ne va lovi dur! Nimic nu va mai fi ca înainte

Cancelarul Germaniei, Angela Merkel a lansat în cursul zilei de astăzi un avertisment teribil în ceea ce privește evoluția pandemiei de coronavirus. În același timp, guvernul german se pregătește de noi restricții și amenzi pe care le va impune cetățenilor, având în vedere numărului de tot mai mare de cazuri raportate zilnic.

Cancelarul german Angela Merkel a declarat vineri că se aşteaptă la o evoluţie a pandemiei de COVID-19 ”încă şi mai dificilă” în lunile de toamnă şi iarnă, dar a promis că guvernul ei va avea ca prioritate bunăstarea societăţii în ansamblu, potrivit AFP şi Reuters, citate de Agerpres.

”Va trebui să trăim cu acest virus încă mult timp (…) Situaţia rămâne gravă. Să o luăm în serios. Am beneficiat toţi de libertate şi de o protecţie relativă împotriva aerosolilor în timpul verii”, când este posibilă ”viaţa în aer liber”, dar situaţia riscă să se schimbe odată ce mai multe activităţi se mută în spaţii închise, unde virusul se poate transmite mai uşor, a remarcat Merkel la o conferinţă de presă.
 

Guvernul german va ”face totul astfel încât copiii noştri să nu fie perdanţii pandemiei. Şcolile şi grădiniţele trebuie să fie lucrurile cele mai importante”, a indicat ea, promiţând de asemenea că guvernul său va căuta să lase economia să funcţioneze ori să o repornească acolo unde a fost afectată de pandemie, şi de asemenea să păstreze locurile de muncă.

O altă prioritate menţionată de Angela Merkel este spiritul de solidaritate socială, în contextul în care unele categorii sociale au fost afectate de pandemie mai mult decât altele, precum vârstnicii sau familiile cu venituri reduse.

”Nimic nu va mai fi ca înainte de pandemie, ea ne va lovi dur şi în mod existenţial”, a avertizat cancelarul german.

Germania urmează să introducă noi restricții

La fel ca alte state europene, Germania se confruntă în prezent cu o intensificare a epidemiei de COVID-19, înregistrând zilnic în jur de 1.500 de noi cazuri de contaminare, creştere atribuită în mare parte vacanţelor. Prin urmare, guvernul de la Berlin şi cele regionale au instituit joi noi restricţii, precum limitarea reuniunilor private sau amenzi pentru nepurtarea măştii.

Astfel, cancelarul german declara ieri că este în favoarea aplicării la nivel naţional a unei amenzi minime de 50 de euro pentru persoanele care sunt prinse fără mască în magazine sau în transportul public.

De asemenea, Merkel susţine introducerea unei interdicţii asupra unor evenimente de proporţii precum concerte, festivaluri sau întreceri sportive până la 31 decembrie, au afirmat aceleaşi surse.

Ar putea exista excepţii pentru regiunile cu rate foarte mici de infectări, dacă este clar că participanţii sunt exclusiv din acea regiune sau din regiuni cu evoluţii pozitive similare.

Ea se declară totodată în favoarea unei limitări a numărului de persoane în adunări private la 25, sau la 50 dacă acestea sunt organizate în locuri publice precum restaurantele.

Aceste poziţii ar fi incluse într-un document al guvernului său pregătit pentru discuţiile dintre cancelar şi liderii celor 16 landuri ale Germaniei, în contextul eforturilor de a coordona regulile privind coronavirusul în faţa creşterii ratei de infecţii.

capital.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *