default-logo

Horia Tecău s-a calificat la Turneul Campionilor de la Londra

Horia Tecău și Jean-Julien Rojer vor evolua pentru a patra oară împreună la Turneul Campionilor, la dublu, competiție care se va desfășura în Sala O2 din Londra, în perioada 10 – 17 noiembrie, anunță oficial ATP.

Perechea româno-olandeză a urcat pe locul 5 ATP, după victoria obținută duminică, 27 octombrie 2019, în turneul de la Basel, cu 7-5, 6-3 în fața cuplului format din americanii Taylor Fritz (174 WTA) și Reilly Opelka (445 WTA), consemnând cel de-al 20-lea titlu, de când s-a format în anul 2014.

Horia Tecău (nr. 13 ATP) a fost entuziasmat după succesul din Elveția, al doilea trofeu din seria ATP Masters 1000 din 2019, după cel de la Madrid. ”E special să câștigăm aici. Venim de câțiva ani la Basel, ne-a placut de fiecare dată, dar niciodată nu am ajuns într-o finală până săptămâna asta.”

Dublul Tecău/Rojer a mai triumfat, în acest sezon, și în turneele ATP 500 de la Rotterdam și Washington. De-a lungul carierei, Horia a câștigat numai puțin de 37 de titluri ATP, iar cele mai strălucitoare au fost: Wimbledon și Turneul Campionilor (ambele în 2015) și US Open (2017).

De asemenea, trebuie menționat faptul că Horia Tecău (ca și Jean-Julien Rojer, nr. 14 ATP) se află la a 6-a calificare la Turneul Campionilor, la dublu, din cariera sa. Românul a participat la ATP Finals de două ori cu Robert Lindstedt (Suedia), în 2011 și 2012 (la ambele ediții având câte o victorie, fiind eliminați în grupe) și de trei ori cu Rojer, în 2014, 2017 (0 victorii) și 2015 (câștigători ai trofeului, 5 victorii).

În această săptămână, cuplul Tecău/Rojer va juca la ultimul turneu din 2019, la Rolex Paris Masters 1000, unde va întâlni în primul tur pe Marcel Granollers (Spania, nr. 8 ATP), Horacio Zeballos (Argentina, nr. 4 ATP).

Până acum, sunt calificate pentru Turneul Campionilor, 7 perechi: Juan Sebastian Cabal/Robert Farah (ambii Columbia), Lukasz Kubot (Polonia)/Marcelo Melo (Brazilia), Raven Klaasen (Republica Sud-Africană)/Michael Venus (Noua Zeelandă), Kevin Krawietz/Andreas Mies (ambii Germania), Rajeev Ram (SUA)/Joe Salisbury(Marea Britanie), Pierre-Hugues Herbert/Nicolas Mahut (ambii Franța).

Ultimul loc se va stabili după turneul de la Paris, în cursă fiind Bob Brian/Mike Bryan (ambii SUA) – nu sunt prezenți în Franța – ocupă locul 7 în ATP Race, cu 3380 de puncte și Ivan Dodig (Croația)/Filip Polasek (Slovacia), locul 9, cu 2.865 de puncte. Perechea de pe locul 8, Kontinen/Peers (Finlanda/Australia) a fost eliminată și nu mai are șanse de calificare la Londra.

Competiția Nitto ATP Finals se va disputa pe arena O2 din Londra, o sală care are capacitatea de 20.000 de spectatori și este situată pe peninsula Greenwich. Aici, au avut loc numeroase concerte ale unor mari trupe și cântăreți, precum Led Zeppelin, Rihanna, Lady Gaga, Miley Cyrus, Beyonce și Kylie Minogue.George Titus Albulescu / UZPRDespre autor

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

*