◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro19.03.2024

Atacarea jurnalistului Elvis Hilla, condamnată în Albania și peste hotare

Organizațiile mass-media naționale albaneze și internaționale, precum și președintele Albaniei au condamnat atacul asupra unui jurnalist albanez care a fost amenințat din cauza articolului său în care se relata despre o hotărâre judecătorească. În urma publicării articolului, Elvis Hilla a fost sunat la telefon de două persoane diferite, fiind amenințat în legătură cu știrea pe care o publicase. El și soția sa au fost apoi atacați în timp ce se aflau în mașina lui. „Aceste acțiuni nu împiedică misiunea mea în slujba adevărului, pe care o fac cu dorință și pasiune deplină de 12 ani”, a spus Hila.

Poliția albaneză a declarat că a început o anchetă și căută doi presupuși autori ai atacului asupra jurnalistului și a soției sale.

Centrul European pentru Libertatea Presei și Presei, ECPMF, a condamnat atacul și la catalogat ca fiind șocant. „Suntem șocați de vestea că jurnalistul albanez Elvis Hila și soția sa au fost atacați fizic în Lezhe, #Albania”, a scris ECPMF pe Twitter.

Uniunea Jurnaliştilor din Albania a condamnat, de asemenea, atacul. „Atacarea violentă a unui jurnalist din cauza îndatoririi sale constituie o agresiune criminală și trebuiepedepsită”, se arată într-un comunicat de presă.

Președintele Albaniei, Bajram Begaj, a cerut autorităților să investigheze și să descopere autorii: „Încălcarea libertăţii de exprimare, presiunea şi mai ales violenţa împotriva jurnaliştilor este inacceptabilă într-un stat democratic”.

Potrivit BalkanInsight, atacul nu este un caz izolat în Albania. Jurnaliştii se confruntă adesea cu presiuni din partea politicienilor şi a grupurilor criminale organizate. În 2022, Albania a coborât cu 20 de locuri în Indicele libertății presei întocmit de organizația Reporteri fără frontiere, până la poziția 103. (redacția UZPR)

Foto: pixabay.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *