◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro19.03.2024

IN MEMORIAM DORU DINU GLĂVAN. Final de poveste

În toamna lui 2021, stabilisem cu președintele UZPR, Doru Dinu Glăvan, o întâlnire la Blaj, cu membri din filialele UZPR Mureș-Harghita și Alba. Pandemia însă își impusese drastic restricțiile, iar cum întâlnirea fusese planificată să se deruleze în Palatul Cultural, Primăria Blaj ne-a comunicat condițiile: purtarea obligatorie a măștii și participanții să fie vaccinați.

L-am sunat pe Doru Dinu Glăvan, care nu era vaccinat, dar a și respins ideea de a se vaccina. Am decis atunci ca să organizăm întâlnirea, planificată pentru 9 octombrie, la o altă dată, când pandemia se va potoli și nu vor mai fi restricții.

Pentru întâlnirea de la Blaj, îi propusesem lui Doru Dinu Glăvan, în calitate de membru în Comitetul Director, să acorde două diplome de excelență, unui membru UZPR , Ioan Mihălțan, președinte al Despărțământului „Timotei Cipariu” al ASTREI Blaj, pentru activitatea sa jurnalitică în presa locală, dar și pentru activismul său cultural, și pentru prof. dr. Claudia Oancea-Raica, redactor-șef al revistei „Astra blăjeană”.

Diplomele, înrămate, pregătite pentru întîlnirea din 9 octombrie 2021, n-au mai ajuns la destinatari, pentru că, la trei săptămâni de la întâlnirea amânată, Doru Dinu Glăvan părăsea această lume, răpus de… covid.

Am păstrat diplomele pentru un prilej în care, la o manifestare publică să pot înmâna cele două diplome, care veneau să răsplătească doi jurnaliști și activiști culturali de bază pentru viața Blajului.

Ocazia cea mai potrivită a fost Concursul Național de Poezie „Ocrotiți de Eminescu”, ediția a XXII-a, care îi avea ca artizani tocmai pe cei doi, Claudia Oancea Raica și Ioan Mihălțan.

A fost o datorie de onoare și, în plus, și în memoria lui Doru Dinu Glăvan, trebuia să duc lucrurile la capăt, pentru că, A fi ardelean, spunea Blaga, înseamnă a duce un gând până la capăt”.

Nicolae Băciuț

Un comentariu pentru “IN MEMORIAM DORU DINU GLĂVAN. Final de poveste

  1. Vă mulțumesc pentru că v-ați gândit la munca pe care o depun ca redactor-șef la Astra blăjeană. Pentru mine sunteți un model de urmat în peisajul revuistic românesc, iar “ Vatra veche” – una dintre cele mai prestigioase reviste de cultură.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *