default-logo

Purtătorul de cuvânt al Secretarului General al ONU: „Nicăieri în lume jurnaliştii nu ar trebui să fie închişi pentru ceea ce scriu şi spun”

Arestarea jurnalistului Mohammad Zubair în India a stârnit un val de reacții internaționale. În context, în cadrul unei conferințe de presă, Stephane Dujarric, purtătorul de cuvânt al Secretarului General al ONU, a declarat că „jurnaliştii nu ar trebui să fie închişi pentru ceea ce scriu, postează pe Twitter şi pentru ceea ce spun. Și asta este valabil oriunde în lume”, potrivit business-standard.com.
„Arestarea lui Mohammad Zubair marchează o altă scădere a nivelului libertăţii presei în India, unde guvernul a creat un mediu ostil şi nesigur pentru jurnaliștii care relatează despre probleme sectare. Autoritățile trebuie să-l elibereze imediat și necondiționat pe Zubair și să-i permită să-și continue activitatea jurnalistică fără alte interferențe”, consideră Steven Butler, coordonatorul programului Comitetului pentru Protecția Jurnaliștilor pentru Asia. (redacția UZPR)
Foto: pixabay.com

Despre autor

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

*