◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro19.03.2024

S-a stins din viață jurnalistul Doru Dinu Glăvan, președinte al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România (7 iunie 1946 – 31 octombrie 2021)

Doru Dinu Glăvan, președinte al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România, cunoscută personalitate a presei românești, s-a stins din viață la Reșița, în urma unor complicații generate de infectarea cu COVID-19.
În vârstă de 75 de ani, Doru Dinu Glăvan a intrat în presă de foarte tânăr – a început să publice la vârsta de 14 ani, iar la vârsta de 18 ani ajunge colaborator în presa locală și regională. În 1965, la 19 ani, devine corespondent al foarte răspânditului ziar „Sportul popular”, cunoscut mai târziu sub numele de „Gazeta sporturilor”. În curând, este angajat cronicar sportiv al postului național de radio, continuând să publice și în presa scrisă.
Calitățile sale de reporter sunt unanim recunoscute și apreciate, motiv pentru care Radio București l-a trimis să transmită și să comenteze Jocurile Balcanice, Campionatele și Cupele Mondiale de atletism, natație și gimnastică, Jocurile Olimpice de Iarnă de la Sarajevo. Transmite în România, cu mult profesionalism, din Europa, Asia și Australia.
Din inițiativa sa a luat ființă, în 1995, la Reșița, Fundația Radio Caraș-Severin. După un an, la 8 august 1996, Radio România Reșița capătă statut oficial de post public local al Societății Române de Radioteleviziune și emite pentru prima dată în eter. În decurs de câțiva ani, sub conducerea directorului Doru Dinu Glăvan, Radio Reșița ajunge cel mai important post regional de radio, cu cea mai mare audiență, acoperind nu numai întregul teritoriu al județului Caraș-Severin și părți importante din județele limitrofe, ci și teritoriile locuite de români în Voivodina și pe Valea Timocului.
Doru Dinu Glăvan, care și-a câștigat aprecierea unanimă atât a radio-ascultătorilor, cât și a specialiștilor din domeniu, era la al treilea mandat de președinte al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România, organizație pe care a propulsat-o până la statutul de cea mai mare din țară, pentru care a reușit să obțină statutul de „Uniune de creație de utilitate publică” și căreia i-a dedicat activitatea sa neobsită, până în ultima clipă.
Dumnezeu să-l odihnească în pace!

Departamentul Comunicare

  • Marți, 02.11.2021, la ora 14.00, a avut loc slujba de înmormântare la Cimitirul Iosefin din Calea Șagului, Timișoara.

3 comentarii pentru “S-a stins din viață jurnalistul Doru Dinu Glăvan, președinte al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România (7 iunie 1946 – 31 octombrie 2021)

  1. Membrii Cenaclul Literar ”Ileana Vulpescu”, cenaclu care își desfășoară activitatea sub patronajul generos al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România, își exprimă profunda durere pentru pierderea neașteptată și de neînlocuit a președintelui Doru Dinu Glăvan, personalitate marcantă a mediului ziaristic din România, susținător neobosit al fenomenului cultural din țară și din spațiul spiritual românesc din străinătate. Vocea sa caldă, privirea limpede și veselă, optimismul, sprijinul și prietenia cu care Doru Dinu Glăvan ne-a onorat vor rămâne în sufletele noastre un bun neprețuit pe care îl vom păstra cu grijă, respect și admirație pentru totdeauna.
    Drum bun și liniștit, domnule președinte Doru Dinu Glăvan, drum bun, aici rămâne numele dumneavoastră, rămân rezultatele inimii și gândurilor dumneavoastră, iubirea și aprecierea noastră. Mulțumim, domnule Doru Dinu Glăvan!

    Ovidiu M. Curea

  2. Plecarea Domnului Doru Dinu Glăvan lasă un gol imens ale cărui proporții şi semnificații se vor vedea în timp.
    Un OM, un LIDER, un CONSTRUCTOR, un CREATOR DE UIMITOARE VIZIUNE. Abia acum se va contura amplitudinea personalității sale, dimensiunile ei neobișnuite și dimensiunea reală a pierderii noastre…
    Dumnezeu să-i dea lumină, pace, odihnă, după frumusețea sufletului său și după toate realizările pe care le-a înfăptuit!

  3. Cuvintele sunt prea sărace pentru a exprima imensul gol pe care îl lasă în urma Doru Dinu Glavan.Un om deosebit, dedicat total profesiei de jurnalist.Un vizionar, un deschizător de drumuri, un suflet minunat. Drum lin către stele…
    Bogdan Crutescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *